Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό της Ένωσής μας από την Επιτροπή για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

ΠΡΟΣ:
Το ΔΣ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Αξιότιμα μέλη του ΔΣ,
            Η Πανελλήνια Ένωση Ιατρών-Εκπαιδευτικών-Παιδαγωγών (ΠΕΙΕΠ) είναι το Πανελλήνιο Σωματείο Επιστημονικού και Συνδικαλιστικού χαρακτήρα των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ14.01 – Ιατρών, ΠΕ14.02 – Οδοντιάτρων και ΠΕ14.03 – Φαρμακοποιών.
            Ως Ένωση εκπροσωπούμε μερικές από τις πολυπληθέστερες Ειδικότητες Εκπαιδευτικών και πιο δημοφιλείς στο μαθητικό κοινό της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
            Τα μέλη μας, απόφοιτοι Ιατρικών-Οδοντιατρικών-Φαρμακευτικών Τμημάτων καθώς και απόφοιτοι Παιδαγωγικών Σχολών και Τμημάτων, διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλή εκπαίδευση και κατάρτιση, και στην πλειοψηφία τους είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Τίτλων.
            Όπως ήδη γνωρίζετε, τον Ιούλιο του 2013, τεθήκαμε αντισυνταγματικά σε διαθεσιμότητα και μετά από δύο έτη αγώνων και πολιτικών διεκδικήσεων είμαστε πιο παρόντες από ποτέ άλλοτε στο εκπαιδευτικό και πολιτικό γίγνεσθαι.
            Με την παρούσα επιστολή δεν είναι η πρώτη φορά που απευθυνόμαστε στο Ινστιτούτο. Και αυτό διότι παρά το γεγονός ότι επανήλθαμε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τον Μάιο του 2015, το ΙΕΠ επιμένει να μας αποκλείει από κάθε Επιτροπή και Συζήτηση σχετικά με την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον Ιούνιο του 2015 το ΙΕΠ αιφνιδιαστικά αποφάσισε να τροποποιήσει τις Αναθέσεις Μαθημάτων των ΕΠΑΛ. Στην Επιτροπή (τα μέλη της οποία ποτέ δεν έγιναν γνωστά) δε συμμετείχε εκπρόσωπος των ειδικοτήτων μας, με αποτέλεσμα στις Αναθέσεις Μαθημάτων να διαπιστώσουμε παντελή υποτίμηση των ειδικοτήτων ΠΕ14.02 και ΠΕ14.03. Ενώ σας αποστείλαμε έγγραφη διαμαρτυρία και Αντιπρόταση, λάβαμε μια τυπικότατη απάντηση άσχετη με τα ερωτώμενα (έγγραφο με αρ. πρωτ. 12011 του ΙΕΠ).
            Την προηγούμενη εβδομάδα για τη συγκρότηση Επιτροπής για την Επαγγελματική Εκπαίδευση με Πρόεδρο τον κ. Παύλο Χαραμή. Ανάμεσα στα ονόματα των συμμετεχόντων (Ζιώγα Αικατερίνη, Κασίμης Χρυσόστομος, Κολετζάκης Νεκτάριος κ.ά.) δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος των ειδικοτήτων μας παρά το γεγονός ότι αποτελούν ένα σημαντικότατο ποσοστό της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης! Αντίθετα στα ονόματα των συμμετεχόντων υπάρχουν αρκετά εκπαιδευτικών κλάδων της Γενικής Εκπαίδευσης.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ:
·         Την ανασυγκρότηση της Επιτροπής με τη συμμετοχή τουλάχιστον ενός εκπροσώπου μας και
·         Να ενημερωνόμαστε για παρόμοιες μελλοντικές πρωτοβουλίες ώστε να καταθέτουμε και εμείς τις Προτάσεις μας.
Ο Ανοιχτός Διάλογος χρειάζεται και ανοιχτές διαδικασίες…


Το ΔΣ της ΠΕΙΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου