Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014



Πανελλήνια  Ένωση  Ιατρών Εκπαιδευτικών Παιδαγωγών (ΠΕΙΕΠ)
Ανακοίνωση


Συνάδελφοι: Έχει ήδη συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ και την κατάργηση του τομέα υγείας πρόνοιας.
Παρόλα αυτά πολλά μένουν να γίνουν ακόμα, όλοι μας θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζικά και συντονισμένα μέχρι να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά μας:
  1. H επιστροφή του Τομέα Υγείας - Πρόνοιας στην τυπική Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ) γιατί πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τεχνική Εκπαίδευση χωρίς τομέα Υγείας - Πρόνοιας. Ο χώρος της κατάρτισης δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση. . Η κατάργηση του τομέα από την Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση έχει αντίκτυπο στη μη τυπική εκπαίδευση.
  2. Τα τμήματα του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας της μη τυπικής εκπαίδευσης τροφοδοτούνται συνήθως από τους απόφοιτους  των αντίστοιχων τμημάτων των ΕΠΑΛ αυτό θα οδηγήσει σε συρρίκνωση των αντίστοιχων τμημάτων της λόγω έλλειψης εκπαιδευτικής συνάφειας και δεν αποτελεί λύση για μόνιμη και σταθερή δουλειά των συναδέλφων που θα την στελεχώσουν.
  3. Η ανάκληση από το καθεστώς διαθεσιμότητας των Ιατρών και Οδοντιάτρων - Εκπαιδευτικών και επαναφορά της εκπαιδευτικής ιδιότητας σε όσους εξαιρέθηκαν για κοινωνικούς λόγους  και υποβιβάστηκαν σε απλούς διοικητικούς υπαλλήλους. Οι συνάδελφοι με τις παραπάνω ειδικότητες αποτελούν το πιο μορφωμένο κομμάτι της Εκπαίδευσης και διαθέτουν ένα πλήθος μετεκπαιδεύσεων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων. Σε μία περίοδο που αναζητείται η αξιολόγηση και η αναβάθ­μιση του δημόσιου τομέα, η απόλυση αυτών των ανθρώπων αποτελεί όνειδος.
Ζητούμε από τον Υπουργό Παιδείας να κάνει αποδεκτή τη γνωμοδότηση 436/2012 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, θέτοντας ένα τέλος στις ποινικές διώξεις των συναδέλφων.

Υπεύθυνοι σύνταξης: Δρ Χρύσα Παπαδέλη, Παπανδρέου Λάμπρος

Εκ μέρους του ΔΣ
Ο
Πρόεδρος
Παπανδρέου Λάμπρος
Η
Γραμματέας
Τζίνου Ιωάννα,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου